Archief

Rotterdam neemt geen maatregelen tegen 'gevaarlijke' visnetten

De gemeente Rotterdam neemt geen extra maatregelen om watersporters in Hoek van Holland te beschermen tegen rechtopstaande visnetten. Dit laat het college van B en W weten in antwoord op schriftelijke vragen van de Partij voor de Dieren. Die vragen stelde de fractie naar aanleiding van een incident waarbij een kitesurfer in een net verstrikt was geraakt.

Volgens de gemeente is er in de zomerperiode al rekening gehouden met watersporters door een deel van het strand aan te wijzen als watersportstrand. In de winterperiode mogen watersporters ook buiten die zone sporten. "Niettemin mag worden verondersteld dat watersporters zich bewust zijn van de mogelijkheden, beperkingen en eventuele risico's die het varen op zee met zich brengt", aldus het college.

Verder is er vanuit de gemeente geen extra overleg met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, die de locaties van de visnetten duidelijk moeten aangeven. Het college gaat er van uit dat controles van de NVWA goed worden georganiseerd.

Er is daarnaast geen overleg tussen Rotterdam en andere kustgemeentes. Hoewel in Den Haag meldingen zijn geweest van dergelijke incidenten, laat het college in hun antwoord weten dat in Westland in de afgelopen twee jaar geen meldingen bekend zijn.

Categorieen:
WestlandPolitiek