Archief
WOS

WOS

Ook verpakkingsafdeling Quality Queen failliet

Nadat vorige week de verkooptak failliet werd verklaard, is dinsdag ook de verpakkingsafdeling van Quality Queen in Maasdijk in staat van faillissement gesteld. Daardoor staan nog eens twintig medewerkers en 200 uitzendkrachten op straat.

Quality Queen is een groothandel in groenten en fruit, gevestigd aan het Honderdland in Maasdijk. Het bedrijf kocht paprika's, tomaten, komkommers en aubergines in bij gelieerde telers en verkocht deze aan supermarkten en bestond ruim twintig jaar. Het faillissement komt volgens curator mr. Souren door twee slechte seizoenen in de paprikateelt. Dit leverde 'miljoenenverliezen' op bij het bedrijf.Na het faillissement van de verkooptak vorige week is zeventien medewerkers ontslag aangezegd. Dat ook de verpakkingsafdeling toen nog niet failliet is verklaard, had slechts te maken met 'technische redenen'.

Een doorstart van het bedrijf is geen optie, zei de curator vorige week al. "Er zijn genoeg concurrenten die in het gat zijn gesprongen. De supermarkten waaraan werd geleverd, kunnen zich geen lege schappen veroorloven en zijn zaken gaan doen met andere groothandels."

Categorieen:
Economie