Archief
Signbiblio

Signbiblio

Politie-inzet in Midden-Delfland en Westland tijdens jaarwisseling nagenoeg gelijk

Als er tijdens de komende jaarwisseling meer politiecapaciteit nodig is in Den Haag, gaat dat niet ten koste van de inzet in de gemeenten Midden-Delfland en Westland. Dat liet burgemeester Arnoud Rodenburg van Midden-Dellfand dinsdagavond weten tijdens een raadsvergadering, in antwoord op vragen van VVD-fractievoorzitter Jacob van der Eijk.

Den Haag heeft voor dit jaar de vreugdevuren in Scheveningen en Duindorp verboden. Er wordt rekening gehouden met mogelijke problemen in die plaatsen. Het zou de VVD dan ook niets verbazen dat Den Haag daardoor fors zou inzetten op 'zichtbare aanwezigheid van de politie'.

Indien dit het geval is, heeft dit echter geen gevolgen voor Midden-Delfland en Westland, beloofde Rodenburg. Het district Westland-Delft, dat ook de gemeenten Delft en Rijswijk omvat, heeft in nieuwjaarsnacht beschikking over 80 agenten. "Nagenoeg evenveel als vorig jaar", zei de burgemeester. "Die blijven in de dorpen hangen en op het moment dat er zich incidenten voordoen, gaan ze daar op inzetten. Het zal niet zijn dat auto's stil staan in een dorp waar niets gebeurt."