Archief

Nog steeds geen duidelijkheid over aftreden Van der Wees

Er is nog steeds geen duidelijkheid over het vertrek van Gerard van der Wees als wethouder van Maassluis. Hoewel de Verenigde Senioren Partij (VSP) om opheldering had gevraagd aan zowel het college van burgemeester en wethouders als de fractievoorzitter van de VVD, kwam die er eigenlijk niet.

Burgemeester Edo Haan heeft wel aangegeven dat er geen sprake was van politieke meningsverschillen of spanningen binnen het college. "Het besluit van de wethouder kwam voor iedereen onverwachts. We kunnen zijn besluit slechts betreuren en respecteren."

VVD-fractievoorzitter Dick Snoeck vertelde dat het aftreden van Van der Wees ook voor de fractie als donderslag bij heldere hemel was: "Er zijn geen politieke issues, we verliezen een goede wethouder voor ons. We betreuren zijn beslissing, maar respecteren 'm wel. Het is een persoonlijke afweging."

John Dolstra (ChristenUnie) vindt een uitleg niet nodig, het is immers een persoonlijke afweging van Van der Wees. Fractievoorzitters Ton Luijendijk (VSP) en Denise Mulder (Maassluis Belang) namen uiteindelijk genoegen met de woorden van de burgemeester en de VVD-fractieleider. "Maar het blijft wel lastig", besluit Mulder.

Categorieen:
MaassluisPolitiek