Archief
Archief WOS

Archief WOS

Half jaar cel voor 18-jarige dief uit 's-Gravenzande

De rechtbank in Den Haag heeft een 18-jarige 's-Gravenzander een gevangenisstraf van een half jaar, waarvan één maand voorwaardelijk, opgelegd voor de diefstal van een pinpas uit een auto en het daarmee pinnen. Ook maakte hij zich schuldig aan witwassen en had hij cocaïne in zijn woning liggen.

De man nam in mei dit jaar onder andere een pinpas, telefoonoplader en een jas mee uit de auto van een inwoonster van 's-Gravenzande. Met die pas kocht hij nog diezelfde ochtend contactloos sigaretten bij een tankstation in de buurt en later gebruikte hij die ook om te betalen bij een coffeeshop en een fastfoodrestaurant.

Bij zijn aanhouding enkele maanden later blijkt er een zakje met 10,7 gram cocaïne in zijn woning te liggen, net als diverse spullen die afkomstig zijn van een andere diefstal. Bewezen kan niet worden dat hij die diefstal heeft begaan, daarom wordt hij schuldig bevonden aan witwassen.

Omdat de man tussen de 18 en 23 jaar is, had de rechtbank ervoor kunnen kiezen hem te berechten volgens het jeugdstrafrecht. Dat is echter niet aan de orde, omdat hij in het verleden al meermaals voor de kinderrechter stond en jarenlange inzet van jeugdhulpinterventies geen resultaat heeft gehad.

Categorieen:
's-Gravenzande112