Archief
Regio15

Regio15

Waarschijnlijk tweede zwaan doodgegooid met stenen

In de buurt van sportpark de Hoge Bomen in Naaldwijk is maandagmiddag opnieuw een zwaar toegetakelde zwaan gevonden. Het beest lag half met zijn kop in de sloot en vertoonde hersenletsel. Niet veel later overleed het dier. Waarschijnlijk is ook deze zwaan bekogeld met stenen.

Dierenambulance De Wijs liet eerder deze maandag weten dat een zwaan bij de Portalaan het slachtoffer was geworden van steniging. Dit eerste beest werd zondagavond gevonden en is maandagochtend aan zijn verwondingen bezweken.

Een fotograaf van Westlanders.nu was in de buurt om een reportage te maken over de steniging en stuitte per toeval op de gewonde zwaan. Hij legde zijn telefoon op het droge en sprong de sloot in om de zwaan te redden. Met behulp van omstanders is het beest aan de kant gebracht. Ondanks hartmassages en mond op mond beademing is het dier komen te overlijden.

De dierenambulance hoopt dat getuigen zich melden. "Wilt u helpen om deze gruweldaden te stoppen, door alert te zijn, de daders aan te spreken en/of de politie te waarschuwen", klinkt de oproep.

Categorieen:
Naaldwijk 112