Archief
Habbekrats 2

Habbekrats 2

Habbekrats deelt 14.500 euro uit aan organisaties

Kringloopwinkel Habbekrats uit De Lier heeft zaterdag zes organisaties blij gemaakt met geld. Als eerste ontvingen de Vrienden van de Woudtse Kerk een bijdrage van 1.500 euro voor de restauratie van het uurwerk van de monumentale kerk van 't Woudt.

Verder kreeg Schuldhulpmaatje Westland een donatie van 2.500 euro. Het geld wordt gebruikt om nieuwe schuldhulpmaatjes op te leiden. Voedselbank Westland heeft eveneens 2500 euro gekregen. Het geld wordt gebruikt om het gekregen voedsel aan te vullen met gekochte producten.

Stichting Assistance Healtcare Albania organiseert werkvakanties voor jongeren naar Albanië. De gift van 2.500 euro wordt gebruikt voor het opknappen van een school of medische post. Ook een initiatief op sportief gebied heeft geld ontvangen. Zo wordt met een cheque van 2.500 euro een bijdrage betaald voor het Calisthenics Park in De Lier op Sportpark De Zweth.

Als laatste ontving Stichting Jarikin een cheque van 3.000 euro. Deze stichting, die actief is op Haïti, heeft onlangs een school gebouwd. De gift wordt gebruikt voor het realiseren van een speeltuin bij deze kleuterschool. Habbekrats deelt elke jaar diverse malen geld uit aan goede doelen en maatschappelijke organisaties.