Archief

Erespeld voor Maassluizer Dick Lub

Maassluizer Dick Lub heeft vrijdagavond bij zijn afscheid als voorzitter van de Stichting Stedenband Hatvan- Maassluis de gemeentelijke Erespeld ontvangen. Hij kreeg deze onderscheiding van burgemeester Edo Haan vanwege zijn bijzondere inzet voor de stad.

Al sinds 1992 heeft de gemeente Maassluis nauwe banden met de Hongaarse stad Hatvan. Drie jaar na het vallen van het IJzeren Gordijn ondertekenden burgemeester Hans van Es en Andr√°sz Sziney hiertoe een vriendschapsverdrag. In die begintijd was de relatie vooral gericht op ondersteuning vanuit Maassluis.

In 1993 is vervolgens de Stichting Stedenband Hatvan-Maassluis opgericht. Deze stichting treedt coördinerend, stimulerend en faciliterend op, ten aanzien van een reeks van activiteiten zoals uitwisseling van bezoeken van plaatselijke verenigingen en organisaties op het terrein van sport, Cultuur, onderwijs, muziek, alsmede het uitwisselen van ervaringen tussen bedrijven en instellingen.

Dick Lub is in 2006 toegetreden tot het bestuur van de Stichting Stedenband Hatvan-Maassluis en sinds 2015 is hij voorzitter. Vanaf het begin heeft hij zich ingezet voor het versterken en uitbouwen van de stedenband tussen Hatvan en Maassluis.

Categorieen:
MaassluisCultuur