Archief

WVH: In 2020 starten met bouw woningen bij Korrelbeton

Woningbouwvereniging Hoek van Holland verwacht nog in 2020 te kunnen beginnen met de bouw van 76 woningen op de locatie aan de Prins Hendrikstraat, waar voorheen zogeheten Korrelbetonwoningen stonden. Dat is te lezen in de prestatieafspraken die zijn gemaakt met de gemeente Rotterdam.

De eerste paal zou aanvankelijk al deze maand de grond in gaan, maar de bouw werd vertraagd door de stikstofuitspraak van de Raad van State. Een woordvoerder zei toen al er alle vertrouwen in te hebben, dat het project alsnog snel van start zou kunnen gaan. "We verwachten dat we in 2020 echt kunnen starten met de bouw", zegt bestuurder Marcel Korthorst nu. "De appartementen zijn bestemd voor 55-plussers. WVH hoopt daarmee de doorstroming op de Hoekse woningmarkt op gang te brengen."

In de afspraken is verder te lezen dat de corporatie werkt aan plannen om ruim 600 eengezinswoningen de komende jaren aan te passen, zodat ook die woningen toekomstbestendig zijn. Verder moet 50 procent van de vrijkomende woningen onder de kwaliteitskortingsgrens (nu 424,44 euro per maand) worden aangeboden aan jongeren onder 23 jaar.

Categorieen:
Economie