Archief
Signbiblio

Signbiblio

Celstraf geëist voor fraude bij Westlandse uitzendbureaus

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag bij de rechtbank in Rotterdam een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk geëist, tegen een 47-jarige man uit Monster vanwege het vervalsen van de bedrijfsadministratie bij twee uitzendbureaus. Tegen zijn 38-jarige vrouw en 24-jarige zoon zijn taakstraffen en voorwaardelijke celstraffen geëist.

De twee mannen gaven in de periode van januari 2012 tot oktober 2016 leiding aan twee Westlandse uitzendbureaus, die meerdere Oost-Europese arbeidsmigranten in dienst hadden. Moeder en zoon waren op papier de eigenaren en bestuurders van de BV's.

De (veelal Poolse) werknemers zijn misbruikt om de fraude mogelijk te maken. Zij moesten blanco kwitanties tekenen, die later werden ingevuld. De bedragen die er op stonden, waren hoger dan was uitbetaald. Het verschil staken de verdachten in hun zak, aldus het Openbaar Ministerie. Omdat de werknemers de Nederlandse taal niet machtig waren en de regels rond loonbetalingen niet kenden, hebben de mannen zich verrijkt ten koste van hun werknemers.

De vader en moeder uit het gezin worden daarnaast verdacht van uitkeringsfraude. Zij zouden ten onrechte hebben opgegeven dat zij beiden alleenstaand waren en geen inkomsten hadden.

De rechtbank doet in januari uitspraak in de zaak.

Categorieen:
MonsterWestland112