Archief

Protestantse Jeugdclubs balen van stoppen papierinzameling

De Protestantse Jeugdclubs Naaldwijk balen dat de oud-papierinzameling in Westland vanaf 2020 niet meer wordt gedaan door vrijwilligers van verenigingen en scholen. Voor de jeugdclubs is het de enige bron van inkomsten.

Sinds 2008 halen vrijwilligers, samen met een chauffeur van het afvalbedrijf, het oud papier en oud karton op in Westland. In ruil daarvoor krijgen de clubs financiële steun. Dat stopt echter in het nieuwe jaar. De nieuwe inzamelaar krijgt de dienst niet rond met vrijwilligers. Voor 2020 is er nog wel een financiële overgangsregeling, maar hoe dat daarna gaat, is nog niet duidelijk.

De Protestantse Jeugdclubs uit Naaldwijk krijgen nu jaarlijks een bedrag van 3.500 euro. "Daarmee bekostigen we de kampweek voor de jeugd en de clubs zelf", weet Gert Boers, die de ophaaldiensten binnen de jeugdclubs coördineert.

De gemeente is van plan om de scholen en verenigingen te betrekken bij het nieuwe afvalbeleidsplan. Daarover is volgende week dinsdag een vergadering. Boers: "Het lijkt me dat er gesproken gaat worden over wat onze rol daarin gaat worden. Maar dat is puur afwachten wat dat oplevert."