Archief
Screenshot YouTube Hummel 3

Screenshot YouTube Hummel 3

Duijndam wil knallen tegen Korea

Rinka Duijndam vindt dat de Nederlandse handbalsters in de afgelopen twee wedstrijden op het WK in Japan niet hebben kunnen laten zien wat ze kunnen. Dat zegt de Wateringse tweede doelvrouw van Oranje in het WOS-programma Gardien tot Tien. Nederland verloor in de hoofdronde van het toernooi achtereenvolgens van Duitsland en Denemarken.

Duijndam heeft geen verklaring voor de tegenvallende prestaties. "Ik denk dat als we dat hadden geweten, dat we het niet zo hadden gedaan. Maar ik denk dat we alles op alles zetten om woensdag tegen Zuid-Korea te kunnen knallen."

Door de twee nederlagen heeft Nederland het halen van de halve finales niet meer in eigen hand. Oranje moet winnen en is daarna afhankelijk van de andere resultaten. "Ik denk dat het eerst belangrijk is, om de volle focus te hebben op Korea. Daarna zitten we bij de wedstrijd van Noorwegen tegen Duitsland goed als zij niet gelijkspelen. Het vertrouwen is er onderling nog. Ik denk dat we een heel sterk team hebben."

Persoonlijk gaat het goed met Duijndam, die ondanks dat ze tweede doelvrouw is al aardig wat minuten heeft gemaakt. "We moesten in het begin wel wennen aan het tijdsverschil, maar na drie weken zijn we daar goed aan gewend."

Categorieen:
WateringenSport