Archief
Archief WOS

Archief WOS

Dressuurruiter Patrick van der Meer verkoopt Zippo

Dressuurruiter Patrick van der Meer heeft zijn paard Zippo onlangs verkocht. De nieuwe eigenaresse is Kimberley Luijten, die al langer bij Van der Meer traint op stal De Hoeve in Naaldwijk. "Het was heel plotseling, maar ik heb er wel een goed gevoel bij. En hij blijft bij mij trainen en op stal staan", zegt Van der Meer in gesprek met WOS Sport.

Op Zippo reed de Westlander de afgelopen jaren veel grote internationale wedstrijden. De verkoop was niet alleen een geldkwestie, al speelde dat wel mee. "We zijn een bedrijf, dat ieder jaar de rekeningen moet betalen. Maar Zippo wordt volgend jaar 16, kan nog makkelijk een paar jaar topsport lopen. Maar dat meisje aan wie ik heb verkocht, gaat een niveau lager op de jeugd grand prix lopen. Dan hoeft-ie niet meer op de top van z'n kunnen te lopen en met die leeftijd kan-ie nog makkelijk een paar jaar mee."

Van der Meer was in 2019 wat minder aanwezig bij de grote evenementen. Dat had onder meer te maken met een blessure van Zippo. "Dat heeft tijd nodig gehad en daardoor zijn we er richting het EK even uit geweest." Voor 2020 hoopt hij met zijn nieuwe paard Chinook zich te plaatsen voor de Olympische Spelen. "Dat zal een hele kluif worden, maar we zitten in het selectieproces. Dat wordt dus een uitdaging, want de kans is zeker niet groot. Ik zal voornamelijk afhankelijk zijn van het uitvallen van de gerenommeerde Nederlandse dressuurruiters."