Archief
Google Streetview

Google Streetview

Intergreen raakt grootste klant Tesco kwijt

Handelsbedrijf Intergreen in Honselersdijk raakt per september 2020 haar grootste klant kwijt. Supermarktketen Tesco in het Verenigd Koninkrijk heeft na een uitgebreide aanbestedingsprocedure besloten de samenwerking met de leverancier van bloemen en planten stop te zetten. Bij Intergreen komt het als een klap aan. "Het hart van het bedrijf wordt hiermee geraakt", zegt marketingdirecteur Marcel Zandvliet.

Tesco heeft besloten het aantal leveranciers van bloemen en planten terug te brengen van drie naar twee. Intergreen, momenteel de grootste leverancier, moet daardoor dus stoppen. Dat heeft grote nadelige gevolgen, omdat het straks 'tientallen miljoenen' aan handel verliest. "Dit hadden we niet verwacht, we zijn vol ongeloof", zegt Zandvliet. "Het is in onze historie nog nooit voorgekomen dat we zo'n grote klant zijn kwijtgeraakt." Intergreen werkt al al zo'n dertig jaar samen met Tesco.

Het besluit zal organisatorische consequenties hebben binnen Intergreen. Wat die precies zijn, wordt de komende tijd bekeken. Het personeel is deze week ingelicht.

Intergreen mag wel blijven leveren aan Tesco in Ierland en Centraal Europa. De omvang hiervan is echter een stuk minder groot dan het Verenigd Koninkrijk.

Categorieen:
Honselersdijk Economie