Archief

Inbreker uit Den Hoorn ruim jaar de cel in

Een 21-jarige inbreker uit Den Hoorn gaat in totaal een jaar en twee maanden de cel in, vanwege een reeks inbraken in en rond zijn woonplaats. Dat heeft de rechtbank in Den Haag vrijdag besloten.

De man wordt daadwerkelijk verantwoordelijk gehouden voor twee inbraken: bij een bestelbus in Delft en een feestverhuur in Den Haag. Daarnaast is hij schuldig bevonden aan het witwassen van gestolen goederen in zeven gevallen. Ook wordt hij veroordeeld voor het op zak hebben van verboden wapens (een ploertendoder).

De verdachte maakte deel uit van een inbrekersbende, die kon worden gelinkt aan bijna 50 zaken in voornamelijk Den Hoorn en Delft. De politie kwam hen op 12 december 2018 op het spoor, toen een 17-jarige inbreker op heterdaad werd betrapt.

In totaal zijn vier verdachten opgepakt, van wie twee minderjarig waren. Zij hebben hun jeugddetentie uitgezeten en staan onder toezicht van de Reclassering. De rechtbank heeft de derde verdachte, een man van 31 jaar, in oktober dit jaar veroordeeld tot 42 maanden gevangenisstraf.

De 21-jarige Horenaar moet na zijn vrijlating meewerken aan reclasseringstoezicht. Als hij dit niet doet, staan hem nog zeven maanden in de gevangenis te wachten.

Categorieen:
112