Archief
Linneweever

Linneweever

Criminelen plaatsen explosieven voor ruit Wateringse optiekwinkel

Criminelen hebben twee nachten op rij hun slag geslagen bij optiek Linneweever aan de Herenstraat in Wateringen. In de nacht van donderdag op vrijdag is - zonder succes - zelfs geprobeerd de etalageruit met explosieven op te blazen.

In de nacht voor 5 december sloegen enkele personen de eerste winkelruit in met een moker en konden op die manier drie Cartier-brillen meenemen. Nadat de politie was langs geweest en de etalage was dichtgespijkerd met houten planken, was het in de nacht van donderdag op vrijdag opnieuw raak. "Drie jongens op scooters hebben geprobeerd de andere ruit op te blazen." Hoewel de schade behoorlijk is, is er niets gestolen.

Een medewerkster van Linneweever is vooral de buurtbewoners dankbaar. Zij belden in beide nachten de politie en één iemand is zelfs met zijn auto achter de jongens op de scooter aangereden. Toch zijn ze niet gepakt. Het is niet duidelijk of het in beide gevallen om dezelfde daders gaat.

De medewerkster baalt nog eens extra, omdat het juist in de decembermaand gebeurt. "Normaal zijn de etalages mooi versierd, maar nu ze zijn dichtgetimmerd met planken, is het geen gezicht."

Categorieen:
Wateringen112