Archief

Stembussen WOS 50 geopend

De vorig jaar geïntroduceerde WOS 50, met uitsluitend nummers van streekartiesten en liedjes die de regio als onderwerp hebben, kan vanaf nu weer worden samengesteld door het publiek. Woensdagochtend is de aftrap gegeven door zanger Koos Janssen, die vorig jaar doorbrak met het nummer Eerst Effe Naar M'n Duiffies.

Er kan de komende weken weer gestemd worden op de internetpagina www.wos.nl/50. In de laatste week van het jaar komen wij dan te weten, welk nummer de opvolger wordt vanOeauw Kassenbouw van de Kromme Jongens in samenwerking met de eind vorig jaar overleden Cees van der Kruijk. Toen stond op nummer 2 Praat Westlands Met Me van het duo Rob & Carlo en op nummer 3 was het Den Hoorn van de Maxima's.Direct na de start van de stemming maakte Koos Janssen in de radiostudio van de WOS kennis met de man aan wie het lied is opgedragen: Harold van der Kruijk, de populaire duivenmelker uit Monster die elke vrijdag te horen is op WOS Radio. Van der Kruijk gaf Janssen het advies om een Duitse versie van 'Duiffies' uit te brengen, gezien de populariteit van de duivensport bij de oosterburen.

Televisie

Gezien het succes van de 'streekformule' van de WOS 50 wordt er nu vooraf op tv al veel aandacht besteed aan de populaire muziek uit onze regio. Op de zaterdagen 7, 14 en 21 december zijn er reportages met spraakmakende streekartiesten op WOS TV.

Categorieen:
MonsterCultuur