Archief
stockfoto Signbiblio

stockfoto Signbiblio

Raad Maassluis buigt zich over jaarwisseling

De gemeenteraad van Maassluis buigt zich volgende week dinsdagavond in een themavergadering over een aantal opties rond het terugdringen van overlast tijdens de jaarwisseling. De opties zijn naar voren gekomen door een online enquête onder de bevolking te houden.

De raad kan kiezen voor het voortzetten van de huidige aanpak, waarbij preventie en handhaving een belangrijke rol spelen, maar ook voor het aanbieden van een centrale vuurwerkshow, uitbreiding van de vuurwerkvrije gebieden met winkelcentra en parken, met buren afspraken maken over waar in de wijk vuurwerk af te steken of een vrijwillig vuurwerkvrije buurt of zelfs stad.

Uit de enquête bleek dat zo'n dertig procent van de inwoners van Maassluis veel overlast heeft van vuurwerk. Daarnaast is er nog een groep van ruim twintig procent die ook overlast zegt te ervaren, maar dat dit nu eenmaal bij de jaarwisseling hoort. Verder viel op dat men zich vooral ergert aan harde knallen en troep op straat.

Verder heeft de gemeente ook op een rijtje gezet hoeveel schade er jaarlijks aan gemeentelijke voorwerpen en gebouwen is en dat afgezet tegen het aantal inwoners. Daaruit blijkt dat de schades in Maassluis in de afgelopen vijf jaar gemiddeld 42 eurocent per inwoner hebben gekost. Tegenover 17 cent in Nissewaard en 18 cent in Vlaardingen. In Schiedam en Rotterdam was er meer schade, met 65 en 44 eurocent per inwoner.

Categorieen:
MaassluisPolitiek