Archief

Negen nominaties voor Uitblinker 2019

De negen genomineerden voor de Uitblinker zijn bekend. Dit is een prijs van de gemeente Westland en Vitis Welzijn voor jongeren die vrijwilligerswerk doen. Er zijn drie Uitblinkers te verdelen in de categorieën sport, maatschappij en mantelzorg. De prijzen worden op 2 januari uitgereikt, tijdens de Nieuwjaarsontmoeting van de gemeente in de Oude Kerk in Naaldwijk.

Categorie Sport

In de categorie sport is Rody Kruithof (18) genomineerd. Hij geeft al jaren voetbaltraining aan jeugdteams van Sportclub Monster. Ook scheidsrechter van voetbalclub Velo in Wateringen, Thimo Pakkert (16), is genomineerd. De laatste die kans maakt op de prijs is Charlotte Valster (18). Zij is trainster bij turnvereniging Devona in Wateringen.

Categorie Maatschappij

Voor de Maatschappij-uitblinker is Noa van Beek (17) genomineerd. Zij geeft iedere zaterdagmiddag leiding aan de bevers van Scouting Kwintsheul. Ook jongerenwerkgroep Albanië AHA 2019 maakt kans op de prijs. Deze groep van twintig jongeren hebben zich afgelopen jaar ingezet voor het opknappen van twee scholen in Albanië. Levi Vlamings (12) is tevens genomineerde in deze categorie. Hij heeft dit jaar geholpen met het schoonmaken van het Westlandse strand, onder andere door zwarte korrels uit het zand te zeven en te helpen bij de World Cleanup day. De laatste genomineerde in deze categorie is Eline Stulen (11). Ook zij is begaan met het milieu en heeft onder andere geholpen bij de Bocalis Beach Cleanup.

Categorie Mantelzorg

Anniek Streefkerk (20) en Lisa de Bakker (21) hebben een half jaar meegedaan aan het Vrijwillig traineeship van Vitis Welzijn. Tijdens die periode hebben zij een uitje georganiseerd voor kwetsbare ouderen. Naast de dames maakt ook Benjamin van Slingerland (21) kans op deze Uitblinker. Hij verleent dagelijks mantelzorg voor zijn zieke vader en volgt een traineeship bij Vitis.

Stemmen op de genomineerden kan vanaf deze dinsdag tot en met 30 december via www.uitblinkerwestland.nl. De WOS ging met de camera langs bij de genomineerden om ze te verrassen, deze afleveringen zijn terug te zien op de uitzending gemist-pagina op onze website.