Archief
Kyra Moor

Kyra Moor

Hij komt, hij komt! (opnieuw)

Na een paar dagen van relatieve rust kan Sinterklaas weer vol aan de bak. Na alle intochten van vorige week kunnen Westland en Midden-Delfland zaterdag een bezoek van de goedheiligman verwachten. Bekijk hieronder waar precies!

Den Hoorn

Sinterklaas komt rond 10.30 uur per boot aan bij de Hoornsekade in Den Hoorn. Na een korte optocht zijn er aansluitend kinderfeesten in De Hoornbloem.



Ter Heijde

Na een overnachting in het Fletcher Hotel Elzenduin stapt de Sint om 11.00 uur op het bordes. Daarna volgt een rondje door dorp van pakweg 50 minuten.



's-Gravenzande


Om 13.00 uur arriveert de goedheiligman op het plein van de voormalige Wilhelminaschool aan de Van de Kasteelestraat. Daarna lopen Sinterklaas en de Zwarte Pieten via de Langestraat naar het Marktplein. Om 14.00 uur begint daar een feestelijk programma.



Wateringen

Sinterklaas en Zwarte Piet verschijnen om 13.15 uur bij de kerk aan de Dr. Schaepmanstraat. Daarna rijdt hij met zijn paard via de Julianastraat naar het Plein. Een half uur later is het gezelschap bij het oude raadhuis, waar de Sint alle kinderen zal toespreken. De hele middag zijn er Pietenspelletjes in het dorp.



Schipluiden


De aankomst van Sinterklaas per boot is rond 13.30 uur aan de Singel in Schipluiden. Daarna is er een optocht naar het H.K. Pootplein. Na de ontvangst door de burgemeester is er een kindermiddag in de Dorpshoeve vanaf 14.30 uur.



Kwintsheul

In Kwintsheul komt Sinterklaas met de boot aan. Dat gebeurt om 14.00 uur bij de Lange Wateringkade. Daarna stapt de goedheiligman in een oldtimer voor een rondrit door het dorp. Vanaf 15.00 uur is er in basisschool de Andreashof voor de allerkleinsten een Sinterklaasfeest.



Maasland


De ontvangst van Sinterklaas is op het kruispunt 's-Herenstraat/Slot de Houvelaan (bij het voormalig gemeentehuis) rond 14.30 uur. Daarna een wandeling richting de Oude Kerk aan het Kerkplein voor ontvangst door de burgemeester. Aansluitend op de intocht een kindermiddag in de Grote Kerk aan het Kerkplein vanaf 15.35 uur.



Maasdijk


Sint Nicolaas wordt om 15.00 uur verwacht op het grasveld aan de Tuindersweg, waar ook altijd het Spektakelfeest in de zomer is. De optocht start om 15.15 uur en duurt tot 16.00 uur. Daarna is er tot 17.00 uur een Pietenmarkt op het Oranjeplein.



Geniet hieronder nog even van de intocht in Honselersdijk vorige week: