Rob Keating via Flickr CC 15

Veerkrachtige Bertens stunt met eerste zege op Barty

Tennisster Kiki Bertens heeft dinsdag voor een daverende stunt gezorgd bij de WTA Finals. De 27-jarige geboren Wateringse versloeg op het prestigieuze eindejaarstoernooi de nummer 1 van de wereld Ashleigh Barty in drie sets: 3-6, 6-3 en 6-4.

Bertens, die pas eerder die dag te horen had gekregen dat ze mocht invallen voor Naomi Osaka, bevond zich halverwege de tweede set in geslagen positie. Ze had de eerste set met 3-6 verloren en stond op dat moment een break achter in de tweede (2-3). Een peptalk van coach Elise Tamaëla zorgde echter voor de ommekeer. De oud-Westlandse won vier games op rij en dwong zo alsnog een derde set af.

Die beslissende set begon zoals de vorige was geëindigd: met een sterk spelende Bertens, die snel op een 4-0 voorsprong kwam. Barty kwam nog wel terug tot 4-3 en 5-4, maar dat bleek niet genoeg.

Het is voor de zesde keer (in zeventien wedstrijden) sinds 24 september dat Bertens een achterstand in de eerste set ombuigt naar een overwinning. Bovendien is het de eerste zege van Bertens op Barty ooit.