Ruud de Jong

Effectief Honselersdijk pakt punt

SV Honselersdijk heeft het tumultueuze uitduel in de eerste klasse B tegen Heinenoord met 3-3 gelijkgespeeld.

Ondanks dat Heinenoord hekkensluiter is werd het doel van Honselersdijk in het eerste kwartier een paar keer gevaarlijk onder vuur genomen. Maar nadat Honselersdijk een strafschop kreeg en daar aanmerking op kwam besloot de scheidsrechter het duel tien minuten stil te leggen. Na de hervatting benutte Tom van Veen alsnog de gegeven strafschop. Even later schoot diezelfde Van Veen, tegen de verhouding in de 0-2 op het scorebord. Na rust deed Heinenoord wat terug en nog geen minuut later kwam het alweer op gelijk hoogte. De thuisploeg bleef dreigend en maakte zelfs 3-2. Honselersdijk dat niet in het spel voorkwam bleek wel de effectiefste en pakte via Kevin Boogaards toch een punt.

FC 's-Gravenzande pakt punt, Eerste thuiszege Excelsior

In de Hoofdklasse A heeft FC 's-Gravenzande een punt uit het vuur weten te slepen tegen Zwaluwen: 1-1. Het geplaagde 's-Gravenzande begon de wedstrijd slap met ook nog eens en snelle rode kaart voor keeper Jurrian Jouvenaar na het neerhalen van een doorgebroken speler. Tot overmaat van ramp kwam Zwaluwen vlak voor rust op 0-1. Na de pauze kantelde het spelbeeld en knokte FC 's-Gravenzande zich met een man minder terug naar 1-1 door een doelpunt van Patrick Triep. Het punt is een kleine opsteker voor 's-Gravenzande na de uitschakeling in de KNVB beker vorige week en de zwakke reeks in de competitie.

Excelsior Maassluis heeft in de tweede divisie door een nipte 1-0 zege op concurrent ASWH drie belangrijke punten gepakt. De slordige wedstrijd, waarin veel fouten werden gemaakt door beide partijen, werd beslist door een kopbal van Sefa Kurt vlak voor rust. De winst betekent niet alleen dat de Maassluizers een sprong op de ranglijst maken, maar ook de eerste thuiszege voor de ploeg van Dogan Corneille.

Excelsior Maassluis - ASWH 1-0 (1-0)