Archief

Maasdijker Marco Prins krijgt Michelinster

Zowat heel Maasdijk is in de gloria: aan dorpsgenoot Marco Prins (34), die chef-kok is in een restaurant in Amerika, is een Michelinster toegekend. Die begeerde erkenning kreeg hij deze week voor zijn prestaties in het zogeheten no-table restaurant Ukiyo in New York.

Al sinds zijn tienerjaren is Marco in restaurantkeukens te vinden. Hij begint als afwasser in 't Hoekje in zijn eigen Maasdijk. Na daar twee jaar actief te zijn geweest, gaat hij in 2003 aan de slag bij De Poort in De Lier. Via 't Ganzenest in Rijswijk gaat het naar Parkheuvel in Rotterdam (drie sterren).

Tot slot van zijn loopbaan in Nederland en België laat Marco zijn kunsten zien in het gerenommeerde Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis, totdat eigenaar Sergio Herman besluit om met dit restaurant te stoppen per eind 2013.

Aansluitend maakt de Maasdijker begin 2014 de oversteek naar Amerika. Hij wordt daar sous-chef in The Chef Table at Brooklyn Fare in New York. Daar is Marco vier jaar actief om vervolgens chef-kok te worden in Ukiyo, een restaurant waar de gasten aanschuiven bij de kok in diens open keuken. Nu, na ruim een jaar, is hem aldaar een Michelinster toegekend.

Jim Ophorst

Bijna een jaar geleden kreeg een andere Westlander, de uit Honselersdijk afkomstige Jim Ophorst, ook al een Michelinster. De toen 29-jarige Ophorst, werkzaam in een restaurant in de Thaise provincie Phuket, was daarmee de jongste sterrenchef van Azië.