Stefan van Eijk

's-Gravenzande verliest in KNVB beker, KMD nieuwe koploper 3B

Voor FC 's-Gravenzande is het avontuur in het KNVB-bekertoernooi na de eerste ronde al afgelopen. Op het Juliana Sportpark werden de Westlanders uitgeschakeld door derdedivisionist SteDeCo: 1-3.

De 's-Gravenzanders hielden de gasten in de eerste helft nog goed in bedwang en creëerden een zelfs aantal kansjes. De tweede helft luidden de uitschakeling in. Eerst kwam SteDeCo al na dertig seconden op voorsprong en later ook op 0-2. Door een benutte strafschop kwam FC 's-Gravenzande terug in de wedstrijd, maar die hoop bleek van korte duur. Vijf minuten later sloeg SteDeCo opnieuw toe: de 1-3 bleek direct de genadeklap. De uitschakeling betekent voor de ploeg van Richard Elzinga opnieuw een teleurstelling, de ploeg kent in de competitie een slechte seizoensstart.

3B: KMD nieuwe lijstaanvoerder door puntenverlies Lyra

In de derde klasse B is KMD de nieuwe koploper. De Wateringers wonnen in een aantrekkelijke duel met 1-0 van sportclub Monster. En door het gelijkspel van Lyra tegen Schipluiden neemt KMD de koppositie over. Schipluiden, dat eerder KMD al verraste met een 2-1 overwinning, zette ook Lyra lang onder druk met een paar mogelijkheden. Tegen de rust kantelde het speelbeeld en begonnen de Lierenaren de regie over te nemen. Dit betaalde zich uit via Johan Voskamp die in de 54ste minuut de ban brak. Echter zorgde Schipluiden weer voor de verrassing door een snelle gelijkmaker.