Ellen Grimbergen

Rugbyers The Hookers verliezen ook van The Dukes

De rugbyers van The Hookers hebben ook hun tweede wedstrijd in de Trophy Poule van de ereklasse verloren. De ploeg uit Hoek van Holland bleek zoals vooraf verwacht niet opgewassen tegen The Dukes: 14-40.

The Dukes had de eerste wedstrijd ruim gewonnen van Oisterwijk Oysters, een ploeg waarvan The Hookers in de poulefase juist had verloren. Daardoor waren de perspectieven vooraf niet zonnig. Desondanks kreeg The Hookers al vroeg in de wedstrijd de eerste mogelijkheid, maar een penaltykick werd niet benut. Niet lang daarna waren het de gasten uit Den Bosch die via een try op voorsprong kwamen. Daarna liepen de Brabanders verder uit. Bij rust stond het 7-26.

In de tweede helft kwam The Hookers niet dichterbij. Daarbij hielpen de vele kaarten (en dus tijdstraffen) die beide ploegen kregen van de scheidsrechter ook niet mee. Onder meer dankzij een invalbeurt van de nieuwe Argentijnse aanwinst Ivo Diciano Oliva, die voor meer kracht zorgde in de scrum, speelde de Hoekse thuisploeg nog wel een goed laatste kwartier, maar dat bleek niet genoeg.

De Hoekse trys kwamen van Jens van der Knijff en Bas van den Heerik.