Archief
Rob Keating via Flickr CC 20

Rob Keating via Flickr CC 20

Geen WTA Finals voor Kiki Bertens

Tennisster Kiki Bertens doet dit jaar niet mee aan het prestigieuze eindejaarstoernooi bij de vrouwen, de WTA Finals. De laatste kans van de 27-jarige oud-inwoonster van Wateringen ging zaterdag voorbij, doordat de Zwitserse Belinda Bencic haar op de ranglijst passeerde. In plaats daarvan wacht nu komende week de WTA Elite Trophy.

Bertens moest op de jaarranglijst bij de beste acht tennissters van de wereld eindigen om mee te mogen doen aan de Finals. Daarvoor was een goed resultaat nodig op het toernooi in Moskou. Vrijdag sneuvelde ze echter in de kwartfinales en bleef ze steken op plek 9.

Omdat de nummer 8 Serena Williams al sinds 2014 geen WTA Finals meer heeft gespeeld, was er nog een kleine kans dat Bertens als vervangster van de Amerikaanse toch naar Shenzhen mocht. In dat geval moest de nummer 10 Belinda Bencic deze zaterdag in Moskou in de halve finales verliezen. Dat gebeurde niet, waardoor de Zwitserse zowel Bertens als Williams passeert op de ranglijst.

WTA Elite Trophy

Bertens is inmiddels afgereisd naar Zhuhai in China. Daar doen vanaf dinsdag de nummers 9 tot en met 20 van de jaarranglijst mee aan de WTA Elite Trophy.

Categorieen:
Wateringen Sport