Archief
112 Midden Delfland

112 Midden Delfland

Nog geen beslissing over vechtende voetbalouders

Het bestuur van voetbalvereniging Excelsior Maassluis heeft nog geen beslissing genomen over eventuele maatregelen tegen de vechtende ouders van een jeugdelftal. Het onderzoek naar de gebeurtenissen en de oorzaak daarvan loopt nog, zegt vice-voorzitter Hans Pieters desgevraagd. Pas eind deze week zal meer duidelijk worden.

Zaterdag liep het flink uit de hand bij een jeugdwedstrijd tussen MVV'27 uit Maasland en Excelsior Maassluis. Maassluise ouders van een onder-11-team raakten slaags met elkaar. Ouders van de Maaslandse club probeerden de ruzie te sussen, maar kregen klappen en bedreigingen. Er is aangifte gedaan.

Enkele bestuursleden hebben afgelopen maandag een gesprek met de ouders gehad. "Daar zijn dingen uitgekomen, maar we zijn nog bezig met de oorzaak te onderzoeken", aldus Pieters. Woensdagmiddag komen de spelers bij elkaar om in het bijzijn van een pedagoog over het voorval te praten. 's Avonds gaat het bestuur opnieuw om de tafel met de ouders. Naar aanleiding daarvan volgt later in de week een bestuursvergadering waarin eventuele maatregelen worden besproken.

Voorzitter Gert-Jan Bunt reageerde zondag in WOS Sport op de gebeurtenissen:

Categorieen:
Maassluis 112