Archief

Van der Maarels per 1 januari uit Maarel Orchids

De Maasdijkse orchideeënkweker Maarel Orchids wordt vanaf 1 januari niet meer geleid door iemand uit de Van der Maarel-familie. Na ruim veertig jaar treden Arno en José van der Maarel terug uit hun bedrijf. De huidige commercieel directeur René Vissers neemt de algehele leiding over.

Arno en José van der Maarel namen het bedrijf destijds over van de ouders van Arno. Aanvankelijk teelden zij gerbera's, later cymbidium en vervolgens phalaenopsis. Zij bouwden het sierteeltbedrijf uit tot een omvang van ruim 13 hectare.

Al eerder werd duidelijk dat de vier kinderen geen ambitie hadden om het bedrijf te leiden. Wel blijven zij betrokken via de Stichting Administratiekantoor, vergelijkbaar met een raad van commissarissen. Deze bestaat uit een dochter, een schoonzoon en drie externe toezichthouders.

Maarel Orchids was tot vorig jaar actief in De Lier en Maasdijk. De Lierse vestiging is inmiddels verkocht en er heeft een herstructurering plaatsgevonden op de hoofdlocatie aan de Lange Kruisweg in Maasdijk.

Categorieen:
De Lier Maasdijk Economie