Heren en dames Quintus verliezen van koploper, eerste zege Velo

De eredivisieteams van handbalvereniging Quintus hebben dit weekeinde niet kunnen winnen. Zowel de heren als de dames gingen onderuit bij de koploper.

De heren konden in het begin nog redelijk meekomen (stand na 15 minuten 6-6), maar de gasten liepen naarmate de wedstrijd vorderde steeds verder uit. Bij rust was het 12-17. Die stand werd in de tweede helft uitgebouwd naar 24-29. Opvallend is dat de thuisploeg uit Kwintsheul liefst acht tijdstraffen kregen. Daarvan waren er drie voor Mitchell Verbraeken, die het einde van de wedstrijd dus niet meer meemaakte.

De vrouwenploeg van trainer René Zwinkels kwam begon ondanks een 1-0 achterstand goed en stond na acht minuten 1-5 voor. De thuisploeg uit 't Veld vocht zich echter terug in de wedstrijd. Bij rust stond het 10-10. In de tweede helft bleek de koploper echter de sterkste. Nadat de Heulse ploeg nog terugkwam van een 13-10 achterstand, zette VZV een tandje bij en liep het al snel uit naar 19-12. De eindstand was 24-19.

Eerste overwinning Velo

De dames van Venéco Velo boekten in de zesde wedstrijd van het seizoen in de eerste divisie eindelijk de eerste overwinning. De thuiswedstrijd tegen de Tukkers ging met 27-26 gewonnen. De Wateringse ploeg stond overigens bij rust al met 16-11 voor en lieten de gasten dus nog terugkomen.

Wematrans/Quintus - Oosting Metaal Recycling/E&O 24-29 (12-17)

Wematrans/Quintus 2 - HVV'70 28-20 (12-11)

WPK/Westlandia - Atomium'61 29-26

JuRo Unirek/VZV - HV Quintus 24-19 (10-10)

Z.A.P. - HV Quintus 2 28-20

Veneco/Velo - de Tukkers 27-26 (16-11)

WPK/Westlandia - Klaverblad/Oliveo 23-25