Archief

Van IJzendoorn: 'Gijzeling' in hotel niet eerste incident bij WK dammen

De 'gijzeling' van spelers in het hotel na afloop van het WK dammen donderdag in Ivoorkust, bleek niet het eerste incident van het toernooi. Een paar dagen eerder was het ook al raak. Dat laat de Wateringse dammer Martijn van IJzendoorn weten aan de WOS.

Volgens de 22-jarige Westlander, die het toernooi afsloot met een zesde plaats, bleek de speelzaal in het hotel in hoofdstad Yamoussoukro enkele dagen eerder op het tijdstip van spelen gesloten. De toernooiorganisatie zou ruzie hebben gehad met de directeur van het hotel. "Een uur later was het opgelost en konden we spelen", aldus Van IJzendoorn.

Donderdag bleek het conflict echter helemaal nog niet opgelost. De toernooiorganisatie zou het hotel namelijk niet hebben betaald. "Vlak voor de sluiting kregen we te horen dat geen enkele deelnemer het hotel mocht verlaten. Militaire hulp was ingeschakeld om ons tegen te houden, maar dat stelde in mijn beleving niet veel voor."

Het enige schrikmoment kwam voor de Wateringer toen een Mongoolse speler en zijn broer (die daar als coach was) hun vlucht naar huis dreigden te missen. "Op het moment toen die broer besefte dat hij zijn vlucht niet zou halen, gooide hij z'n koffer midden in de lobby en begon te schreeuwen. Het heeft denk ik enkele seconden geduurd voordat de hele lobby volstond."

Rond 21.00 uur bleek het conflict alsnog opgelost en konden de spelers weg. Van IJzendoorn: "Hoe het is opgelost is voor mij ook nog onduidelijk."

Categorieen:
Wateringen Westland Sport