Archief
WOS

WOS

Jumbo roept tientallen voorverpakte vleeswaren terug

Supermarktketen Jumbo haalt met een grote terugroepactie tientallen soorten voorverpakte vleeswaren uit de schappen van alle winkels. Dat doen zij omdat één van de drie productielocaties van leverancier Offerman mogelijk is besmet met de listeriabacterie.

De leverancier heeft zijn klanten, waaronder Jumbo en Aldi, daarover zelf geïnformeerd. In de terugroepactie zitten vleeswaren als voorverpakte kipfilet, achterham en bacon. Jumbo roept 135 verschillende vleeswaren terug. Aldi roept vier producten terug. Consumenten wordt gevraagd de vleeswaren terug te brengen naar de supermarkt en krijgen hun geld terug. Hier is de lijst te vinden.

De listeriabacterie kan een voedselinfectie veroorzaken. De kans op besmetting is klein, maar de gevolgen kunnen ernstig zijn. Vooral voor zwangere vrouwen: de bacterie kan bij hen leiden tot een miskraam of vroeggeboorte. Jumbo is in onze regio met veel winkels vertegenwoordigd.

Het RIVM laat vrijdag weten dat de afgelopen twee jaar drie mensen om het leven zijn gekomen en een vrouw een miskraam heeft gekregen door listeriabesmetting in vleeswaren. Het RIVM gaat ervan uit dat de vleeswaren afkomstig waren van de fabriek van Offerman in Aalsmeer. Het was al eerder bekend dat daar vermoedelijk wat mis was. Daarom zijn de afgelopen maanden extra inspecties uitgevoerd.

Categorieen:
Economie