Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Militairen trekken door Maassluis

Diverse militairen en militaire voertuigen komen van 7 tot en met 10 oktober voorbij in onder meer Maassluis. De plaats vormt het decor voor een oefening van een transportpeloton van de Koninklijke Landmacht.

Het gaat om dertig militairen, twaalf vrachtwagens en twee Volkswagen Amaroks die deelnemen aan de oefening. Vaak oefenen landmachtmilitairen in het bos, maar dit keer zoeken zij een stedelijke omgeving op.

In Rozenburg start op maandag de oefening. De vrachtwagens, inclusief containers, gaan met een aparte pont naar Maassluis en leggen aan bij de veersteiger. Op het naburige Conline-terrein wordt een onderkomen ingericht. In de avond wordt dan een kleine oefening gehouden met Defensie-figuranten.

Het peloton verlaat dinsdag Maassluis onder begeleiding van Koninklijke Marechaussee via Laan 1940-1945. Ze gaan dan naar de Waalhaven in Rotterdam, om donderdag uiteindelijk te eindigen in het Brabantse Oirschot.

Naar verwachting zal er geen overlast zijn. Het telefoonnummer dat kan worden gebeld in geval van overlast is 06-19267902. Dit nummer is bereikbaar vanaf maandag om 10.00 uur. De oefening is te volgen via Facebook (Phoenix OOCL) en Instagram (@phoenixoocl).

Categorieen:
Maassluis Algemeen