Archief

WOS ontvangt Keurmerk Nederlandse Streekomroepen

De WOS krijgt volgende week als eerste het nieuwe Keurmerk Nederlandse Streekomroepen. Met dat keurmerk wordt aangetoond dat de WOS de zaken organisatorisch en financieel op orde heeft. Slechts twee andere streekomroepen krijgen ook zo'n keurmerk, namelijk Open Rotterdam en het Groningse OOG.

Het keurmerk is in het leven geroepen om aan te tonen dat streekomroepen professioneel te werk gaan. Bovendien is het een aanmoediging voor kleinere omroepen om samen te gaan en een streekomroep te vormen, zodat professionaliseren tot de mogelijkheden gaat behoren.

Marc Visch, directeur-bestuurder van de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO), zegt daarover: "Met het keurmerk heeft de sector zelf de lat hoog gelegd. Dat is uniek in de journalistieke wereld. Het is schitterend dat deze omroepen nu aan alle vereisten voldoen. De verlening van het keurmerk betekent een erkenning van hun goede werk en de impact die ze in de streek weten te realiseren."

Aart den Haan, directeur van WOS, is trots op zijn omroep."De WOS maakt zich al jaren hard voor de lokale publieke omroepsector. Het Keurmerk Nederlandse Streekomroepen is een prachtige beloning en motivatie om door te blijven gaan. De vorming van streekomroepen, zoals de WOS is, is heel belangrijk voor onze sector. Als streekomroep zijn we meer toekomstbestendig."

Het keurmerk is drie jaar geldig en kent een tussentijdse controle halverwege deze periode. Er zijn objectief toetsbare eisen gesteld ten aanzien van onder meer de efficiëntie en het productaanbod, die onafhankelijk worden getoetst door het Keurmerkinstituut. De verwachting is dat er over een tijdje meer omroepen zijn die een keurmerk krijgen.

Onder meer de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW), de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) en de Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON) hebben meegewerkt aan de totstandkoming van het keurmerk.

Categorieen:
Algemeen