Archief

Louis gaat viral: 'ik kijk geen tv en internet'

In tv-programma's, radio-uitzendingen, kranten en op social media: niemand kan om Louis heen. De geboren en getogen Amsterdammer gierde woensdag over het internet met zijn spontane reactie op een nieuwe geldautomaat in Honselersdijk. Hij vindt die aandacht prachtig.

Louis doet woensdagochtend boodschappen als hij een cameraman van de WOS bij de Geldmaat ziet staan. "Dan sta je zo'n saaie geldautomaat te filmen. Ik denk: 'dat kan beter'."

Kaalslag

"Het is een kaalslag. Ik vind het er niet gezelliger op worden", spreekt de import-Westlander. Hij vergelijkt het pinnen bij de Geldmaat met een onbemand tankstation. "Je mist je eigenheid als je daar met je pinpas staat te rommelen. De sjeu is er van af en dat vind ik al heel lang in deze maatschappij."

Het filmpje wordt opgepakt door Dumpert, De Telegraaf, Jinek en tal van andere media. Dat zijn reactie zo zou scoren, had Louis niet gedacht. "Ik hou het niet bij. Ik heb niet eens internet in huis en kijk geen tv." Doen de duizenden reacties niks met hem? "Tja, het zal zo zijn. Ik hoop dat mensen zich hebben vermaakt."[X] Geschikt

Ook op het half zichtbare T-shirt dat hij draagt, komen veel opmerkingen. Het blijkt een 'kras-shirt' met 'geschikt', 'ongeschikt' en 'wegbezuinigd'. Louis was namelijk infanterist in het leger en spreekt er schande van dat militairen eigen materialen moesten kopen, omdat bij Defensie andere prioriteiten lagen.

Inmiddels voelt Louis zich helemaal thuis in Westland. Na een leven in Amsterdam en Den Haag, is hij nu neergestreken in Honselersdijk. Voor de deur ligt een mat met het wapen van Amsterdam. Het contact met de buren is goed en hij noemt Westlanders een alleraardigst volkje. Onder het viral gaan van de video blijft hij nuchter: "Het is wel leuk zo'n exposure. Waarom niet?!"