Archief

Leerlingen gaan strijd aan met water

Basisscholieren uit de regio hebben maandagmiddag in totaal 45 zandkastelen gebouwd op het Monsterse strand. Dat deden zij in het kader van 'Battle of the Beach', een wedstrijd die kinderen laat ervaren hoe belangrijk de strijd tegen het water is en wat het betekent om veilig te leven onder zeeniveau.

In groepen van tien moesten de scholieren een zo stevig mogelijk zandkasteel maken met daaromheen dijken of geulen om het water tegen te houden. Dat kasteel moest zo lang mogelijk blijven staan zodra de vloed kwam. De leerlingen van de Bernadetteschool uit Naaldwijk bleken uiteindelijk het beste bouwwerk te hebben gemaakt.

Battle of the Beach is een samenwerking van de gemeente Westland, het hoogheemraadschap van Delfland en de provincie Zuid-Holland. Het laat kinderen ervaren hoe belangrijk de strijd tegen ons water is en hoe waterschappen ons land beschermen.

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

<iframe allowfullscreen="" frameborder="0" src="https://www.youtube.com/embed/dsY-XbqCkGE"></iframe>