Archief
Facebook Voorpost

Facebook Voorpost

Gemeente haalt borden van Voorpost weg

De gemeente Westland haalt zo snel mogelijk de borden van de extreemrechtse groepering Voorpost weg. Door heel Westland zijn de borden geplaatst. Volgens een woordvoerder van de gemeente mogen er niet zomaar borden in de openbare ruimte geplaatst worden.

Bovendien heeft Westland een overeenkomst met een exploitant voor de zogeheten driehoeksborden. "Als er geen toestemming is van de exploitant worden ze verwijderd. Afgelopen week hebben onze boa's om die reden een aantal borden verwijderd", aldus de gemeente.

Voorpost wil met de borden benadrukken achter de lokale partijen in Westland te staan die eerder de komst van een islamitische basisschool probeerden tegen te houden en roept op om de komst van de school te blijven vertragen en waar mogelijk te verhinderen. Een van die partijen, de LPF, heeft al laten weten zich te distantiƫren van Voorpost en haar handelen.

Voorpost staat bekend als sterk nationalistisch en voert regelmatig actie tegen de multiculturele samenleving. De organisatie heeft afdelingen in het Rijnmondgebied en het Haaglandengebied. Eerder deze week werden er al 'haatstickers' aangetroffen op de auto en de woning van een Syrisch gezin in het centrum van Maasdijk. Ook die stickers komen van Voorpost.

Categorieen:
Westland Algemeen