Archief
Signbiblio 1

Signbiblio 1

Jaar cel in voor seks met minderjarig nichtje

De rechtbank in Den Haag heeft een 39-jarige Honselersdijker donderdag veroordeeld tot anderhalf jaar celstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk, omdat hij ruim een jaar lang seksuele handelingen uitvoerde met zijn toen 14/15-jarige nichtje. Daarnaast is hem een uitvoerig pakket aan voorwaarden opgelegd met reclasseringstoezicht.

De seksuele handelingen begonnen (voor zover is bewezen) in april 2017 en vonden onder meer thuis bij het meisje plaats in De Lier. Het slachtoffer verklaarde dat de man haar in ruil voor seks geregeld beloonde met dingen; bijvoorbeeld met iets lekkers of later met geld. "Zij kreeg vaak rond de 10 of 20 euro. Zij denkt dat ze in totaal rond de 500 à 600 euro heeft gekregen." De man had ook naaktfoto's van het meisje op zijn telefoon staan.

De Honselersdijker heeft zowel de handelingen als het hebben van de foto's bekend, maar ontkende haar te hebben verleid met geld en andere dingen. De rechtbank acht dit echter wel bewezen.

Bij de strafmaat is rekening gehouden met het feit dat de man met zijn gedrag "een forse inbreuk heeft gemaakt op de lichamelijke en geestelijke integriteit van zijn nog jonge nichtje en dat een normale, gezonde seksuele ontwikkeling, waar ieder kind recht op heeft, is doorkruist." Dat het slachtoffer mogelijk ook zelf initiatief heeft genomen, in ruil voor geld, doet niet af aan de strafbaarheid van de man, vond de rechtbank.

Categorieen:
De Lier 112