Archief

Vrijwilligers helpen boswachter een handje

Wie eens iets anders wil doen dan het gangbare vrijwilligerswerk als bijvoorbeeld koffie schenken of het helpen bij een vereniging, kan gaan hooien. In de Zuidbuurt in Maassluis gaan meerdere mensen wekelijks op woensdag aan de slag om Natuurmonumenten een handje te helpen.

De zomermaanden worden benut om te maaien en het maaisel af te voeren, zodat de bloemen en kruiden de ruimte krijgen om opnieuw te kiemen. De boswachters van Natuurmomenten kunnen daarbij goed de hulp van vrijwilligers gebruiken. "Het beheer kost ontzettend veel geld en zo betrekken we de mensen erbij", zegt boswachter Johan Bezemer.

Gelukkig hebben er zich enthousiaste vrijwilligers aangemeld. "Je kunt het zo zwaar maken als je zelf wil. Als je dieper de kant ingaat, sta je buiten je bereik en dat heeft wel menig nat pak gekost hier", vertelt een vrijwilliger.

Iemand die zich aanmeldt kan een professionele cursus volgen. Op deze manier hoopt Natuurmonumenten ieder jaar voldoende mensen binnen te halen. De organisatie biedt de kans om op oproepbasis of zelfs eenmalig mee te werken.

Categorieen:
Maassluis Algemeen