Archief

112-dag keert terug in Westland

Na een afwezigheid van 4 jaar komt er weer een 112-dag in Westland. Op zaterdag 12 oktober geven de politie, brandweer en andere hulpdiensten tal van spectaculaire demonstraties. Plaats van handeling: Royal FloraHolland in Honselersdijk.

De laatste Veiligheidsdag in Westland was in 2015. Toen werd onder meer een ontvoering van burgemeester Arnoud Rodenburg van Midden-Delfland in scene gezet. Ook kon je de cellen van het politiebureau in Naaldwijk bezoeken. De aankomende 112-dag is veel groter van opzet.

De Veiligheidsdag duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Burgemeester Bouke Arends van Westland verricht om 10.30 uur de opening. Daarna start het demonstratieprogramma.

Behalve demonstraties zijn er ook vrijwilligersploegen van de brandweer die tegen elkaar strijden. En op het terrein (ingang Dijkweg) staan tal van hulpverleningsvoertuigen waarin je foto's kunt maken. In de overdekte hal zijn informatiestands te vinden van bijvoorbeeld de buurtpreventie.

Het definitieve programma wordt begin oktober bekend gemaakt. Vanwege de grote verwachte drukte is het advies om op de fiets te komen.