Archief

Poels en Mollema laatste profrenners op startlijst 'Wateringen'

De organisatie achter de Profronde Westland heeft zondag Wout Poels (Team Ineos) en Bauke Mollema (Trek-Segafredo) toegevoegd aan de startlijst. Daarmee is het deelnemersveld voor komende donderdag compleet, zo laat organisator Marco Vijverberg weten.

Poels stond de afgelopen weken zijn kopmannen Egan Bernal en Geraint Thomas bij in de Tour de France. Met succes, want de twee renners eindigen zondagavond op plek 1 en 2 in het eindklassement. Mollema ging deze Ronde van Frankrijk voor een etappeoverwinning, maar slaagde daar niet in. Wel reed hij een sterke Giro d'Italia in mei, daarin eindigde hij als vijfde.

Vijverberg hoopte nog Niki Terpstra te kunnen strikken. De Noord-Hollander moest de Tour eerder verlaten na een valpartij. De renner van Direct Energie komt echter niet.

De Profronde Westland heeft zes Tourrenners kunnen strikken, naast Poels en Mollema zijn dat Dylan van Baarle (Ineos), Koen de Kort (Trek) en Dylan Groenewegen en Steven Kruijswijk (beiden Jumbo-Visma). Zij gaan samen met Tom Leezer, Fabio Jakobsen, Ramon Sinkeldam en Lennard Hofstede ook strijden om de zogenoemde Sprint Cup, voorafgaand aan het criterium.

Categorieen:
Wateringen Westland Sport