Archief
Archieffoto Marco Bronswijk

Archieffoto Marco Bronswijk

Jeugdatleet Rolvink geeft visitekaartje af op NK Senioren

De jonge Westlandse discuswerper Ruben Rolvink heeft vrijdagavond zijn visitekaartje afgegeven tijdens het NK Atletiek voor senioren. De 16-jarige Naaldwijker werd bij dit NK in Den Haag vierde in de eindrangschikking, met een forse verbetering van het Westlands record.

Eind juni werd Rolvink Nederlands kampioen in zijn leeftijdscategorie, Junioren B. In die categorie wordt met een discus van 1,5 kilo geworpen, bij de senioren weegt die schijf 2 kilo. In september vorig jaar wierp Rolvink de senioren-discus al naar 44,02 meter, goed voor het clubrecord bij de mannen van Olympus '70.

Tijdens het NK op de baan van Haag Atletiek aan de Laan van Poot wierp hij het projectiel in zijn derde poging naar 47,83 meter. Daarmee schaarde Rolvink zich bij de beste acht deelnemers, die vervolgens drie extra pogingen krijgen. In de laatste poging overtrof de scholier zich nog een keer: 47,94 meter.

De drie medaillewinnaars wierpen allen voorbij de 55 meter, maar de nummer 5 van dit NK moest al anderhalve meter op B-junior Rolvink toegeven.

Categorieen:
Westland Sport