Archief
Dolf Meijer

Dolf Meijer

Gedoe om nieuwe scootmobielruimte in Wittebrug

Bewoners van appartementencomplex Wittebrug in Poeldijk zijn niet blij dat woningcorporatie Arcade hun sociale ontmoetingsruimte wil opofferen voor een stalling voor scootmobiels. De corporatie geeft toe dat die beslissing is genomen zonder overleg met bewoners en gaat nu alsnog met hen in gesprek.

In de Wittebrug, een complex waar voornamelijk ouderen wonen, brak in juni vorig jaar brand uit. Naar aanleiding daarvan zijn de brand- en veiligheidseisen gecontroleerd. Tijdens die controle zijn meerdere scootmobiels aangetroffen verspreid over de algemene ruimtes, hallen en gangen die gebruikt worden als vluchtroutes. Vanwege de brandveiligheid is dit echter niet meer toegestaan.

Arcade wil dit oplossen door twee scootmobielruimtes te creƫren nabij de ingangen van het complex. Dat is echter tegen het zere been van de bewoners. De ruimtes die worden opgeofferd, worden nu gebruikt als ontmoetingsruimtes. "Dagelijks wordt de ruimte gebruikt voor een spontaan bakje koffie; dit wordt geregeld door de bewoners zelf", aldus een woordvoerder van de bewoners. "Door de centrale ligging bij de ingang is de sfeer ongedwongen, open en wordt er makkelijk een praatje gemaakt; er is veel onderling contact."

De bewoners zijn dus boos, zeker omdat zij zelf niet zijn gekend in de beslissing van Arcade. Een woordvoerster van de woningcorporatie erkent dat met diverse instanties is gesproken, maar inderdaad niet met de bewoners.



Komende donderdag wordt daarom alsnog een bewonersbijeenkomst gehouden. De woordvoerster geeft tegenover WOS Media aan dat de gekozen oplossing nog niet definitief is. "Mochten de bewoners zelf nog suggesties hebben, dan nemen we deze in overweging."

Categorieen:
Poeldijk Algemeen