Archief
Facebook Bouwdorp Oost

Facebook Bouwdorp Oost

Hitteplan tijdens Bouwdorp Oost

De organisatie van Bouwdorp Oost in Maassluis heeft besloten om gezien de weersvoorspellingen een hitteplan te hanteren tijdens het vakantie-evenement deze week. Er zullen extra drinkpauzes zijn, de kinderen zullen extra worden ingesmeerd en per dag wordt bekeken of er eerder gestopt moet worden.

De ouders wordt gevraagd de kinderen van voldoende drinken te voorzien, ze zonnebrand en een pet mee te geven alsmede een katoenen laken voor extra schaduw in de te bouwen hutten. Bouwdorp Oost wordt dinsdag, woensdag en donderdag gehouden aan de Vlaardingsedijk. Kinderen tussen 6 en 12 jaar kunnen daar hutten bouwen.

Het evenement duurt, afhankelijk van de warmte, van 10.00 tot 16.00 uur. Op donderdag wordt om 14.00 uur gestopt. De entree kost 1 euro per dag, maar daarvoor krijgen de deelnemers ook een drankje en een snoepje bij De Lickebaert. Het dragen van stevige, dichte schoenen is vanwege de veiligheid verplicht.

Naaldwijk

Ook bij het huttenbouwen in Naaldwijk houdt de organisatie rekening met de hitte. Er wordt gezorgd dat de kinderen genoeg drinken en worden er waterspellen gedaan. Ook wordt regelmatig gekeken of de deelnemers nog wel goed zijn ingesmeerd.