Archief
De bouwlocatie - Afbeelding via Google Maps

De bouwlocatie - Afbeelding via Google Maps

Vertraging voor woningbouwplan Haagweg

De gemeente Westland moet het bestemmingsplan 'Haagweg achter 39' in Monster binnen vier weken verwijderen van Ruimteleijkeplannen.nl, omdat niet is aangetoond dat de bouw van zes woningen daar niet leidt tot te veel stikstof. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald.

Tegen het bestemmingsplan was door diverse omwonenden beroep aangetekend. Volgens hen heeft het college onvoldoende onderbouwd dat het plan de natuurlijke kenmerken van het Natura 2000-gebied Solleveld en Kapittelduinen niet zal aantasten door stikstof.

Uit een eerdere toets van het college zou blijken dat de bouw van woningen niet leidt tot een overschrijding van de grenswaarde (1 mol per hectare per jaar). Daarmee zou zijn voldaan aan de eisen binnen het Programma Aanpak Stikstof (PAS). Een uitspraak van het Hof van Justitie in Luxemburg in mei dit jaar, naar aanleiding van vragen van de Raad van State, geeft echter het tegendeel aan. Daardoor moet Westland alsnog een passende beoordeling maken.

Daarmee is het bestemmingsplan, dat in december 2017 werd vastgesteld door de Westlandse raad, nog altijd niet onherroepelijk. Al hield het college destijds al rekening met enige vertraging.

Categorieen:
Monster Westland Politiek