Archief

Matenga nieuwe coach Hookers, Allen technisch directeur

Rugbyclub The Hookers heeft de Nieuw-Zeelander Nicholas Matenga aangesteld als nieuwe coach van het eerste team, dat komend seizoen weer uitkomt op het hoogste niveau. Mark Allen, die sinds eind 2017 aan het roer stond in Hoek van Holland, schuift door naar de positie van technisch directeur en gaat zich meer clubbreed inzetten.

Matenga is een ervaren coach, die in Nederland onder meer al actief was als scheidsrechter, weet Hookers-voorzitter Paul van Putten. "Hij heeft veel spelregelkennis." Ook was hij eerder coach binnen het 'touch rugby', een internationale variant waarbij er vrijwel geen fysiek contact is tussen spelers.

De aanstelling van Allen als technisch directeur is een wens die al langer leeft binnen de club. "Maar we zijn er nooit echt aan toegekomen, onder andere door de vele trainerswisselingen de afgelopen jaren", aldus Van Putten. "Nu kregen we die mogelijkheid wel." De eerste stappen zijn vorig seizoen al genomen. 'Hoewel hij wel eindverantwoordelijk bleef, stond Mark het afgelopen jaar al steeds minder op het veld."

In zijn nieuwe functie gaat Allen zich meer bezighouden met het doorontwikkelen van spelers binnen de club. Daardoor moeten ook jonge talenten sneller op het niveau komen dat wordt nagestreefd voor het eerste team.

Dat eerste team werd het afgelopen seizoen kampioen van de eerste klasse en keerde daarmee na één jaar terug in de ereklasse. Vanwege een vernieuwde competitieopzet, waarbij onder meer het aantal teams is verhoogd van twaalf naar zestien, degradeert dit seizoen niemand. Een doelstelling met het oog op een bepaalde plek in de competitie is er dan ook niet. "We mikken op groei en ontwikkeling van het team en verbreding van onze basis", zegt Van Putten. "We willen bouwen naar de toekomst."

The Hookers wil, als middelgrote club, nog aantrekkelijker worden voor jonge talenten. Daarom gaat het het komende seizoen ook geen buitenlandse versterkingen halen. "We doen het met onze eigen, Nederlandse, jongens."

Categorieen:
Hoek van Holland Sport