Archief
WOS Media

WOS Media

Rumoerige informatieavond over huisvesting arbeidsmigranten

Ongeveer 200 mensen zijn woensdagavond afgekomen op een informatieavond over huisvesting van arbeidsmigranten in Monster. Uitzendbureau Westflex is een van de twee initiatiefnemers die aan de Madeweg 78 woonunits willen bouwen voor 156 mensen.

De avond verliep rumoerig. Er werd veel geschreeuwd door tegenstanders. De meest gehoorde argumenten tegen het plan waren waardevermindering van omliggende woningen en gevreesde overlast. Ondanks de heftige kritiek is de avond zonder incidenten verlopen. De bouw van het complex staat aan het begin van een langlopende procedure. Zo moeten de initiatiefnemers de vergunningsprocedure doorlopen. Tijdens de informatieavond werden door tegenstanders handtekeningen verzameld.

De gemeente heeft 16 locaties voor huisvesting beoordeeld haalbaarheid en betaalbaarheid. Dat zijn de Lange Broekweg Naaldwijk op een voormalige renbaan, de Arckelweg in Poeldijk bij Verburch en de Burgemeester Elsenweg in Honselersdijk tegenover de meubelboulevard. Aan dat rijtje kan de Madeweg worden toegevoegd. Verder wil het college tijdelijke huisvesting mogelijk maken bij tuinders.