Archief
Archieffoto WOS Media

Archieffoto WOS Media

4,3 miljoen euro verduisterd bij bloemenveiling

Een 28-jarige medewerker van bloemenveiling Royal FloraHolland heeft in negen maanden tijd 4,3 miljoen euro verduisterd. Dat meldt het bedrijf donderdag. De man uit Den Haag is in mei al aangehouden, maar na een uitgebreid onderzoek kon de exacte schade nu pas worden vastgesteld. De zaak komt op 6 augustus voor bij de rechtbank.

De man was werkzaam op de financiƫle afdeling van de bloemenveiling in Honselersdijk. Uit forensisch onderzoek blijkt dat misbruik is gemaakt van de handelingsruimte die bij een specifieke functie hoorde. Hiervoor was specifieke kennis nodig van het financiƫle systeem.

FloraHolland is tegen diefstal verzekerd, daarvoor ligt inmiddels een claim bij een verzekeraar. De veiling overlegt met het Openbaar Ministerie over terugvordering van de rest van het bedrag.

Er waren geen andere medewerkers betrokken bij deze verduistering. FloraHolland heeft inmiddels maatregelen genomen om dit soort incidenten in de toekomst tegen te gaan.

Niet voor het eerst

Eerder dit jaar werd een man uit Hoek van Holland veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur, omdat hij als manager van FloraHolland geld verduisterde. De omvang van die zaak was echter een stuk minder groot. Toen ging het om ruim 24.000 euro.