Archief
Ottevanger OV

Ottevanger OV

Oud-burgemeester Bruinsma bemiddelt bij veerdienst

Tjerk Bruinsma gaat bemiddelen in het conflict tussen het personeel van de veerdienst Maassluis-Rozenburg en de directeur van de exploitant. De oud-burgemeester van Vlaardingen moet beide partijen weer bij elkaar brengen. Zolang de bemiddelingspoging loopt wordt er niet gestaakt, meldt de vakbond CNV Vakmensen.

De bond zegt dat een rechtstreeks gesprek tussen de bemanning en de werkgever niet meer mogelijk is: "Er is in de loop van de tijd veel boosheid en wantrouwen opgebouwd", aldus bondsbestuurder Evert Jan van de Mheen. Hij spreekt van een onwerkbare situatie en totaal verstoorde verhoudingen bij de veerdienst.

Volgens Van de Mheen heeft exploitant Boy Ottevanger zijn personeel uitgescholden voor "fraudeurs en eikels". Ottevanger ontkent dat ook niet: "Soms heb je wel eens een conflict met iemand en dan noem je hem een keer een eikel", zo zei hij eerder tegen de WOS, "bovendien, dat van die fraude, daar ben ik voor gewaarschuwd door Connexxion (de vorige uitbater red.), dus ja..." Wel was de exploitant verbaasd dat de bond het zo hoog speelt.

De uitbater heeft volgens de CNV ingestemd met de komst van de bemiddelaar. Van de Mheen is daar blij mee. Hij is wel teleurgesteld in de provincie. Die werd op de hoogte gesteld van het conflict, maar wilde niet bemiddelen. "Ik vind datteleurstellend. Uiteindelijk is de provincie opdrachtgever en daarmee ook verantwoordelijk dat het hier goed loopt."

Categorieen:
Maassluis Algemeen