Archief
Google Streetview

Google Streetview

Installatiebedrijf Elektravon overgenomen

Installatiebedrijf Elektravon, met vestigingen in Naaldwijk en Breda, is overgenomen door De Groot Installatietechniek uit Emmen. De huidige directeur-grootaandeelhouders Ad van den Akker en Wim Avontuur besloten eind vorig jaar het bedrijf te verkopen, omdat zij geen opvolging konden vinden. De ongeveer 145 medewerkers (van wie 115 in Westland) gaan allemaal over naar het nieuwe bedrijf, ook voor klanten verandert er niets.

Elektravon (een samentrekking van elektra en Avontuur) is in 1959 opgericht. Omdat Van den Akker, verantwoordelijk voor de Naaldwijkse vestiging, inmiddels 65 is, was hij op zoek naar een opvolger binnen het familiebedrijf. Die was echter niet beschikbaar en daarom zijn hij en de tien jaar jongere Avontuur een zoektocht gestart naar een overnamekandidaat.

"We hebben bewust gezocht naar een familiebedrijf, dat qua cultuur en dna bij Elektravon past", vertelt Van den Akker. Zo kwamen zij uit bij De Groot. Deze installateur begon in 1965 in Emmen en heeft inmiddels ook vestigingen in Houten en Ridderkerk en Den Bosch. Het bedrijf wil haar positie in het westen en zuiden van Nederland versterken. Afgelopen vrijdag zijn de contracten bij de notaris getekend, maandag is het personeel op de hoogte gesteld.

De bedrijfsnaam Elektravon blijft naar verwachting zeker de komende drie à vier jaar behouden, zeker gezien de reputatie die het bedrijf (marktleider in Westland) heeft opgebouwd. Van den Akker en Avontuur blijven lid van de directie, maar gaan hun activiteiten wel afbouwen. Om de cultuur te bewaken, treden Dennes van de Graaf en Mike Eeghem namens Elektravon toe tot de directie van De Groot.