Archief
WOS Media 7

WOS Media 7

Geen straf voor Maaslandse na ongeval met dodelijke afloop

Een 27-jarige vrouw uit Maasland wordt niet bestraft voor het veroorzaken van een ongeval op de Machiel Vrijenhoeklaan in Den Haag op 7 november 2017. De automobiliste botste daar tegen een 70-jarige fietsster, die ter plekke aan haar verwondingen overleed. De rechter in Den Haag spreekt de Maaslandse vrij, omdat niet vast te stellen is hoe hard zij destijds heeft gereden.

De aanrijding vond om 08.39 uur plaats bij een oversteekplaats voor fietsers. De bejaarde vrouw wilde oversteken tussen twee in een file staande auto's. Op datzelfde moment kwam de verdachte over de linkerrijstrook aanrijden en raakte de fietsster.

Volgens de officier van justitie zou de vrouw met een snelheid van tussen de 72 en 74 kilometer per uur langs stilstaande auto's hebben gereden, waar maximaal 50 is toegestaan. De vrouw zelf verklaarde niet te weten hoe hard zij precies heeft gereden, maar kon zich geen hogere snelheid dan 20 kilometer per uur voorstellen.

Er zijn remproeven gedaan om de snelheid vast te stellen, maar deze bleken niet objectief controleerbaar. Daardoor kan volgens de rechtbank niet worden bewezen dat zij te hard reed en dus wordt de vrouw vrijgesproken.

Categorieen:
Maasland 112